הדלקת נרות שבת -הבעל בבית והאשה בחו"ל

שאלה:

אשתי בארה"ב אני בבית כמה נרות אני מדליק. כמה נרות היא מדליקה. האם היא אומרת ברכה.

תשובה:

שלום וברכה

כמות הנרות אינו הענין, כל אחד יכול להדליק כפי שאתם רגילים, אלא שכיון שאתה מדליק נרות בברכה בבית, כדי שתוכל גם היא להדליק בברכה אם היא רוצה בכך, עליה לכוון שלא לצאת ידי חובה בהדלקתך, ולהדליק דוקא במקום בו היא סועדת את סעודת השבת. כמובן, אם אתה מתארח ולא מדליק בבית, היא חייבת בהדלקה כרגיל.

שבת שלום.

מקורות:

על דין מי שמדליקים עליו בביתו ראה שו"ע סי' רסז. על כך שעליה להדליק דוקא במקום בו היא סועדת ראה ארחות שבת פרק 33 סעי' קסב. על כך שהדלקת הנרות שלך בבית פוטרת אותה מעיקר הדין למרות הפרשי השעות, ראה מנחת שלמה ח"ב סי' נו אות ב, חוט שני פרק פג אות ח. אמנם בשבות יצחק פרק יג מביא מהגרי"ש אלישיב שכיון שבשעה שאתה מדליק אין עליה עדיין חובת הדלקה היא לא יוצא ידי חובה בהדלקתך, אך זו אינה ההוראה המקובלת והנהוגה.