פיצוי/תשלום על ביטול עבודת נקיון

שאלה:

שלום
רציתי לשאול מבואר בגמ' ב"מ עו: שאם פועלים חוזרים בהם בדבר האבד מותר לשכור עליהן או להטעות אותם.
מה קורה במקרה שלי שאני משכיר דירות לאנשים ליום יומים ולפני כן אני מזמין מנקה, והנה בדקה ה90 המנקה מודיעה שלא תגיע, האם מותר לי לשכור על חשבונה מנקה יקרה, שכן יכול להגרם לי נזק גדול שהשוכרים יבטלו את דירת הנופש

תשובה:

שלום וברכה,

מנקה שנשכר לדבר האבד לא יכול לחזור בו הפועל, ואם חזר בו הפועל ברגע אחרון, מותר לבעל הבית להטעות את הפועל – שאומר לפועל שימשיך לעבוד וישלם לו פי שניים או פי שלוש, ובסוף לא ישלם אלא כפי המחיר הראשון שקבע. וכן מותר לשכור פועלים אחרים בשכר גבוה ולשלם לפועלים מהחוב שחייב לפועל הראשון שחזר בו.

פועל שנשכר לניקוי דירה שמושכרות לתקופות קצרות, הרי זה דבר האבד, שאם הפועל לא ינקה בעל הבית יפסיד את השוכרים, ולכן מותר לו להטעות את הפועלים או לשכור אחרים ואם יעלו יקר יכול להפחית מהמשכורת של הפועלים הראשונים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלג סעיף ה.