גזל מאדם בעודו גוי אך הניגזל התגייר ונפטר

שאלה:

גזל מאדם בעודו גוי אך הנגזל התגייר ונפטר כעבור זמן. למי משיבים את הגזלה?
2.מה לגבי רכושו של הגר לאחר פטירתו למי הוא שייך באין לו יורשים?

תשובה:

שלום וברכה,

גזל מהגוי והתגייר הולכים לפי שעת הגזל, יש מחלוקת אם יש השבת הגזל בגנב מגוי, לפי דעת הרמב"ם וכן נראה מדברי השו"ע שיש חיוב השבה לגוי. אולם הנתיבות סובר שהשבת הגזלה נאמר בגנבה מישראל ולא בגזל הגוי, ולפי דעת הנתיבות חיוב השבה בגזל הגוי הוא רק משום קידוש השם, וא"כ במקום שאין חילול השם אין חיוב להשיב לגוי. וגם אם התגייר הגוי אין חיוב השבה.

גר שמת ואין לו יורשים, ממונו הפקר וכל הקודם זכה בנכסים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שמח ס"ב. ונתיבות שם ס"ק א.