הקדמת שלום בלילה

שאלה:

בס"ד
שלום רב.

אתה יכול לעזור לי הרב, איפה שכתוב, כי זה לא יהיה טוב לדבר "שלום" בלילה, כאשר אתה לא יכול לראות את האדם, קראתי את זה פעם אחת, לא זוכר איפה, אני מאמין בתלמוד, אבל אני לא מוצא את זה!

תשובה:

הגמרא במגילה בדף ג עמוד א אומרת שאדם לא יקדים שלום בלילה לפי שיש לחשוש שזה לא אדם אלא שד והוא יכול להזיקו, אבל זה היה בזמנם שהיו מצויים שדים ומזיקים, היום אפשר לומר שלום.