כתיבה בעט בספר תורה

שאלה:

1- אני נבוך, לגבי כתיבה סת"ם עט פארקר שחור, או עט פיילוט שחור? כשר?
משמעות השו"ע רסי' לב, בין יש בו עפצים ובין וכו', ובביה"ל שם דבכל גוונא של שחור ומתקיים כשר להרמב"ם. ואמנם מאידך ביו"ד כתב השו"ע בשמנים??

2- למשל, בס"ת נמצא דבר שצריך לתקנו,
יתקנו בעט, או שיוציא ס"ת אחר?

תשובה:

שלום וברכה

אמת הדבר שבדיעבד כל דיו שחור לא נעשה ממאכלות אסורות, ואפילו עט, ככל שזה כתב המתקיים, כשר לכתיבת סת"ם, אבל לכתחילה יש לעשות  ממין הבא מהעץ, על ידי בישול ובכוונה לשמה ויש בזה עוד פרטים לגבי המינים מהם הוא מורכב כמובא במשנה ברורה וביאור הלכה בתחילת סי' לב. וכתבו הפוסקים שאפילו אם באמצע קריאת התורה התגלתה טעות אין להקל בזה ואין לתקן בעט, אלא יגללוהו ויוציאו ספר תורה אחר.

מקורות:

משנת הסופר סי' כ ד"ה בדיו.