ייחוד בעבודה כשבעלה בעיר

שאלה:

בס"ד
שלום הרב אני אישה נשואה עובדת במשק בית . באחת הבתים שאני עובדת בו לפעמים נשאר אחד הבנים שהוא רווק שומר תורה ומצוות הבית עצמו בנוי מ3 קומות אני לא נמצאת בקומה שלו והוא לא יוצא כל זמן שהותי מהחדר בכלל. אני משאירה את הדלת הראשית פתוחה הבעיה שמהדלת הראשית יש שני שערים קטנים שהם נעולים בגלל שיש כלב מה עלי לעשות

תשובה:

שלום וברכה

כפי שציינת יש בהחלט בעיה של ייחוד, ומה שהדלת פתוחה לא כל כך יועיל כיון שלמעשה אי אפשר להכנס, וגם אין רגילות להכנס בלי רשות, כלומר אין חשש שמישהו יבוא. אמנם, אם היו רואים אתכם כל הזמן מבחוץ דרך הדלת הזו זה היה נחשב כפתח פתוח לרשות הרבים ומותר, אבל דואי זה לא כך, את עוברת ממקום למקום ולא רואים אתכם.

אמנם, אם בעלך נמצא יחסית בקירבת מקום ויכול להגיע, קיים כאן ההיתר של "בעלה בעיר", שהוא יתיר את הדבר הזה, ובלבד שידע שאת שם.

מקורות:

שו"ע אבהע"ז סי כב סעיף ח.

יצויין כי היתר זה אמור רק במקרה הספציפי הזה שאין יחסי קירבה וידידות בין העובדת לאותו אדם, בעבודה משרדית יש מציאות הנקראת בהלכה "ליבו גס בה", ואז הדין חמור יותר בענין זה.