בדיקת מעיל צמר

שאלה:

בס"ד היום אני מקיים אורח חיים דתי חרדי השקפה יש לי מעיל לפני כמה שנים רכשתי אותו בחנות יש לו כל הרכיבים הכי טובים אבל 5%צמר ומתחת רשום ביטנה כל השנים לבשתי מישהו העיר לי על זה, שאלתי רב אמר שזה בטל האם צריך בדיקה?זה מקסטרו

תשובה:

לא הבנתי למה 5% בטל, כדאי לקחת למעבדת שעטנז.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. היי כי רב גדול צנוע בעכו שהיה לומד עם הרב לופס זצק"ל אמר את זה הרב, ועוד משהו כי ראיתי בילקוט יוסף סימן רצח יורה דעה שהוא אומר עיקר זה 50 אחוז או 22.2 צמר ו22.2 פוליאסטר זה בסדר אז לי יש ספק 5% צמר ומתחת רשום ביטנה בלי אחוזים אשמח לתגובה הרב !!??

  2. הדין של הביטול נאמר כאשר לוקחים את כל התירבות של הצמר עם הפוליאסטר וטווים בהם חוטים, אבל אם זה לא מעורב, אלא נניח הבד עצמו פוליאסטר ויש גם חוטי צמר באימרה או בתפירת הכפתורים וכדומה, כלומר יש חוטי צמר והם ניכרים למי שיודע להבחין בין חוטים, הם לא בטלים, ואפילו כשהבד עצמו נניח יש בו חוטים שלמים של צמר, הם לא בטלים כמבואר בתשב"ץ חלק ב סי' ד, לכן מה שאמר הרב הזה הוא נכון, אבל רק במקרה שהחשש הוא שהחוטים עצמם יש בהם ץערובת צמר, ולא ששי חשש לחוטי צמר ניכרים בפני עצמם. וכיון שאינני בקי הייתי ממליץ להתייעץ אפילו טלפונית עם מעבדת שעטנז.

  3. הרג זה לא רק מעיל שרשום בו צמר ליש יש מעיל כזה בעבר ששמתי לב לזה מעיל שחור שיש עליו 2 רכיבים ואחד מהם צימר שיש 35 אחוז זה כבר פסול

    אבל הרב לשאלתי לעניינו הרב בטח התכוון לצימר לבד אבל יש לי במעיל הראשוו איזה 8 רכיבים של תפירות
    פוליאסטר×3 100 אחוז 77 כותנה 5 צימר ויסוקזה וכדומה

  4. אינני איש מקצוע, כתבתי את הכלל של הדברים ברמה ההלכתית, ובנוגע לפרקטיקה כדאי להתייעץ עם מעבדת שעטנז. בהצלחה