עבדתי כסטודנט בשעה שלא הייתי בפועל

שאלה:

שלום,
עבדתי תקופה כסטודנטית בשירות המדינה- ע"מ להתקבל כסטודנט בשירות המדינה יש להציג אישור לימודים בתוקף, ואכן היה ברשותי אישור לימודים תקף מהמכללה בה למדתי, באמצע תקופת עבודתי בשירות המדינה הפסקתי את לימודיי במכללה, ולענ"ד עפ"י החוק סטודנט לא יכול להמשיך להיות מועסק אם הפסיק את לימודיו. לאחר כחודשיים ממועד שהפסקתי את הלימודים התעוררתי לענין שמא עליי להפסיק את עבודתי, ואכן התפטרתי מיוזמתי מבלי להגיד את הסיבה האמיתית. במשך החודשיים שבהם עבדתי מאז הפסקת הלימודים קיבלתי משכורת כרגיל עבור השעות שבהם עבדתי.
וכן שוברי מתנה – שי לחג
האם מותר לי להשתמש בשוברי מתנה אף על פי שלא קיבלתי אותם כהוגן?

תשובה:

שלום וברכה,

לא בטוח שלפי חוק חייבים לעזוב את העבודה, ויתכן שהאישור לימודים יהיה תקף עד סוף שנת הלימודים – אם אכן התחלת את הלימודים שלא על מנת לעזוב. ולכן כדאי היה לברר את החוק.

בכל מקרה בדיעבד שכבר עבדת במשך חודשיים אחר הפסקת הלימודים, התשלום הוא כהוגן כיון שבפעול עבדת, וגם אם אין זכאות אבל בדיעבד שכבר עבדת מגיע לך שכר, ולכן גם השוברי מתנה לחג הם כהוגן ואין כאן איסור גזל.

בהצלחה.