צום י טבת לחולה נפש

שאלה:

בס"ד
שלום רב
בחורה חולה בנפשה, צריכה לצום ב י' בטבת?
ואם לא, מותר לה ליטול ידיים, להתרחץ בחמין, ולאכול עוף ודברי מתיקה ביום זה?
תודה רבה מראש.

תשובה:

לא צריכה לצום, אבל אין לאכול ממתקים וראוי להמנע מעוף. השאר מותר.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יצא לאור ספר משפטי הנפש חלק א בעניין מחלות נפש לאור ההלכה בזמנו היה ניתן להשיג את הספר אצל "גירסא" ליד שטיבלאך זכרון משה
    אני יודע שבתי הדין קנו מהמחבר כמות לכל הדיינים וכן אנשי מקצוע ורבנים
    גם לי יש את הספר מס' הטלפון של המחבר הוא 0527662990
    אגב המחבר הוא אברך בעל כושר לדיינות ת"ח מובהק