נזילה בדירה שכורה שהזיקה לדירת השכן

שאלה:

ראובן משכיר את דירתו ללאה. המקלחת נסתמה כנראה מחמת שערות, ולאה לא תקנה את הסתימה במשך שבוע שלם. המים שצפו בכל חדר האמבטיה חלחלו לשכן מתחת וגרמו לו נזק בדירה.
על מי מוטל לתקן את הנזק?
והאם השכן מלמטה רשאי לתבוע את ראובן בעל הדירה לשלם, ולומר לו שהוא יתבע את לאה השוכרת? אבל אותי לא מענינית לאה – אתה צריך לשלם לי שכן דירתך גרמה נזק?

תשובה:

שלום וברכה,

האם היו מים בחדר האמבטיה והיא לא גרפה במשך שבוע ימים? קשה להאמין שכך היה הסיפור.

אם הנזילה לדירת השכן הגיעה עקב פיצוץ בצנרת או עקב סתימה בצנרת והיו בעיות באיטום והמים חלחלו. המשכיר והשוכר פטורים על נזק שנעשה לדירה של השכן, ודינו שווה לממון שהיה שמור ויצא והזיק שפטור בעל הממון. ומוטל על המשכיר לתקן את מקור הנזילה שהנזילה לא מתשיך.

אם השכן התריע על הנזילה לתוך ביתו, והמשכיר או השוכר התרשלו בתיקון הנזילה, והנזק המשיך בדירה השכן, נחלקו הפוסקים בדין מחלחלים האם דינו כבור המזיק, ופטור על נזקי הקירות, או שדינו כאש וחייב על נזקי הקירות, ומספק לא ניתן לחייב וטוב להתפשר.

בהצלחה.

מקורות:

בדין מים שחלחלו והזיקו – ראה עלון המשפט גיליון מספר 43