מעשרות במצב דחוק

שאלה:

שלום רב,

אני מתחיל עוד מעט לימודים שיימשכו מספר חודשים, שבזמנם, לא תהיה לי את האפשרות לעבוד.
בזמן הלימודים רק אשתי תעבוד, והכסף שהיא תרוויח יספיק כמעט בשביל לכסות את כל ההוצאות.

האם אנחנו מחוייבים להביא מעשרות עד שאני מתחיל ללמוד, כי בינתיים אנחנו חוסכים לתקופת הלימודים שלי?
והאם אשתי תצטרך להביא מעשרות בזמן הלימודים שלי?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד יש לכם כדי צרכיכם ברווח תפרישו מעשרות, וכשתתחיל ללמוד ויהיה קושי, באם יהיה קושי, וההכנסות לא יספיקו לכם בצורה נורמלית אלא באופן דחוק מעט, תהיו פטורים ממעשרות.

שיהיה תמיד רק שפע ובהצלחה רבה בלימודיך.

הרחבה על כך ראה כאן.