מניין פועלים

שאלה:

לכבוד הרב,
מה עדיף לציבור שממהר? לעשות תפילה בנץ, ורק חזרה, ולאחר 'תתקבל' לסיים, ולהפסיד שאר הקדישים? או נעשה תפילה שלימה במניין "פועלים".?

תשובה:

מה הכוונה אחר תתקבל? יהיה וידוי ותחנון ואשרי ובא לציון ואז תתקבל או שאתה רוצים לעשות תתקבל מיד אחרי החזרה?

אם האופציה הראשונה, זה לכאורה עדיף ומי שנשאר יגיד את מה שצריך ובלי קדיש של יתום, והאחרים שהלכו הלכו. אבל "לחתוך" אחרי החזרה לומר קדיש וללכת זה ודאי לא נכון… ואין לעשות כך.