כתמים בנייר קינוח

שאלה:

שלום
אני בשבעה נקיים וצריכה כבר לטבול. אתמול בצהריים הרגשתי כמו יציאה של נוזל ממני החוצה והרגשת רטיבות ונכנסתי לשירותים וראיתי רטיבות על התחתונית אך לא ראיתי דם. התפניתי ובקינוח ראיתי 2 נקודות קטנות אדומות על הטישו לאחר מס דקות הרגשתי את אותה הרגשה עם הרטיבות וקינחתי חיצונית וראיתי נקודה קטנה. אני מרגישה הרבה את התחושה הזאת של הרטיבות וכמו נוזל כזה שיוצא החוצה ואני לא רואה דם אלא רק רטיבות. היום בבוקר עשיתי בדיקה שיצאה נקיה וכל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו יצאו נקיות ולא ראיתי עוד משהו בניגוב. האם זה נחשב הרגשה הלכתית? זה קורה לי הרבה ואני לא רואה דם בד"כ האם מה שראיתי יכול להיחשב ככתמים מותרים ואפשר ללכת לטבול?
תודה

תשובה:

ההרגשה הזו היא חסרת משמעות, לגבי מה שראית בקינוח ניתן לנהוג כפי שאת רגילה לנהוג בענין קינוח, יש בזה דעות חלוקות ומנהגים שונים. יש נוהגים להקל לגמרי בנייר קינוח ויש שנוהגים שזה תלוי אם היה כתם כגריס או לא וכך ההוראה המקובלת, אמנם מהם יש שמחמירים כאשר הקינוח היה מיד אחרי יציאת מי רגלים, בלי המתנה של חצי דקה וכדומה. לכן תשאלי את הרב שלכם כיצד אתם נוהגים לגבי נייר קינוח ותפרטי מה בדיוק ראית מבחינת הדם, הלחות אינה קשורה לנושא.