שילוב בין נוסחים

שאלה:

צהריים טובים. נקלעתי למצב בו אני צריך להתפלל מסידור עם נוסח שונה (תפילת עמידה מנחה) ועשיתי מעין שילוב בין הנוסחים (לפעמים באותה ברכה). בלי קשר לבעיתיות שבדבר אני חושש שהיתה בעיה בנוסח (ועל הסידור היה כתוב שמו של ד"ר כלשהו מה שגורם לי לחשוש שמדובר בסידור רפורמי) ודעתי לא נוחה מזה. להתפלל שוב? (או תשלומין למקרה שלא תראו בזמן)

תשובה:

אינני יודע מה החזקת ביד, כרגע אל תתפלל שוב, אבל ממחר שיהיה לך סידור אצלך בכיס בנוסח שלך וממנו תתפלל. נוסח התפילה אינו משהו אלסטי כזה שניתן לעשות בו שינויים לפי הזכרון ולשלב וכו', יש להתפלל לפי הנוסח המתאים לך. במקרה שאין לפניך סידור בנוסח שלך מאיזו שהיא סיבה [ממחר זה לא קורה, אבל נניח שזה קרה] ואתה לא יודע בעל פה את הנוסח שלך כדי לומר היטב, עדיף שתאמר לפי הנוסח שבידך.

ברכה והצלחה ושיתקבלו התפילות.