צום עשרה בטבת למניקה באופן חלקי מאוד

שאלה:

אשתי מניקה לפרקים את ביתנו בת השנה וחצי, ובאותו יום היא גם עובדת יום מלא.
האם היא צריכה לצום בעשירי בטבת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם היא מניקה יום יום וחוששת שזה יפגע בהנקה, וההנקה עדיין חשובה לה, היא לא חייבת לצום בצומות הקלים, אמנם אם היא לא ממש מניקה [יום עבודה מלא אומר שבצום היא בכלל לא תניק… עד שתגמור את העבודה כבר יגמר הצום…] כדאי לצום. מעיקר הדין גם מניקות צמות ורק אם הן חלושות מחמת ההנקה לא מניקות, אז אמנם היום כבר נהגו באופן גורף שלא לצום, אבל כשההנקה כל כך חלקית והילד כבר בגיל שאינו זקוק לכך, אין טעם כל כך להמנע מהצום.