פסיק רישא בבישום מים

שאלה:

בשבת.
יהודי רוצה לרסס בושם בכיור שטיפת ידיים.
על מנת שהבושם הזה יתפזר בכל החדר שבו הכיור נמצא.
אחר כך גם בוודאי ירצה לשטוף ידיים בכיור הזה, ובדרך ממילא המים שיעברו בכיור הזה,
בזמן שטיפת ידיים יקבלו ריח מהבושם שרוסס לפני כן בכיור.
השאלה: האם זה אסור לקיים כך בשבת משום שקיים איסור מוליד ריח טוב במים?
האם זה תלוי אם המים מיד יוצאים מהכיור לצינור ניקוז של הכיור,
או שהכיור סתום עם פקק, והמים עומדים בכיור מספר דקות/שעות?
לכאורה סביר להניח שגם בשטיפת סבון-ידיים מהידיים, נוצר ריח טוב במים,
אבל סברה שסבון שטיפת ידיים
[ובמיוחד אם הסבון ידיים, הינו מדולל במים מלפני כניסת השבת, כפי מה שחלק נוהגים.],
פחות משפיע על ריחניות המים [על כמות הריח שהמים מקבלים],
ביחס להשפעה של בושם שבדיוק רוסס בכיור,
ולכן עדיין שאלה האם זה לחלוטין ולכל הדעות מותר לקיים כך?
תודה.

תשובה:

אם הוא עושה את זה בכוונה תחילה מרסס דוקא בכיור כדי שישאר שם ממשות של בושם וזה יתן ריח טוב במים זה אסור, מה זה משנה אם שם קודם מים ואחר בושם או להיפך, אבל אם מתיז סתם בושם שיהיה ריח טוב בחדר, לחשוש שזה נשאר בכיור ויתן ריח במים זה דבר שאין לו חשיבות מלאכה ואין לו משמעות. וכמו שמותר לשים דאורדורנט על הגוף אף שמן הסתם יספג קצת בבגד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1]הוא רוצה לרסס בכוונה ישירות בתוך הכיור.
    משום שהוא רוצה שמתוך הכיור הבושם יתפזר בכל החדר.
    בשאר החדר על הרצפה קיימים שטיחים. ואסור לתת ריח טוב בשטיחים.
    ובמקום שאין שטיחים, הבושם עלול לגרום לרצפה להיות חלקה,
    וזה מסוכן [אם הרצפה תהא מחליקה], ולכן גם את זה הוא לא רוצה.
    לעומת זאת בתוך הכיור, כמובן שאין בד של שטיח/בגד/מגבת,
    וזה לא מפריע אם המשטח שבתוך הכיור יהי' חלק מהרגיל.
    השאלה אם בגלל מוליד ריח טוב במים, אסור לו לקיים כך,
    וצריך לחשוב על מקום אחר שיתפזר ממנו הריח, או כלל לא לקיים כך בחדר הזה.
    2]אם יוודא שהכיור בלי פקק שסותם אותו ואוגר את המים,
    זה בוודאי מותר, משום שלמרות שהמים יקבלו ריח טוב, המים האלו מיד ישטפו בניקוז
    וניכר לכל שלא ניתן להנות מהם? או שזה לא מספיק מועיל?
    תודה.