הרהור בדברי תורה במקלחת ללא שירותים / סבון קצף בשבת / עמידה בקריאת התורה

שאלה:

שלום.
1. האם מותר להקשיב לברכה במקלחת אמבטיה ללא שירותים ולענות אמן?
2. יש לנו בקבוקון של סבון ידיים שהנוזל בפנים יוצא דרך המשאבה והופך מנוזל מקצף, האם יש בזה בעיה כלשהי בשבת בגלל שינוי מצב הצבירה וכדומה?
3. במידה ויש רק אפשרות אחת מה עדיף, להדר ולעמוד כל פסוקי דזימרה ולא בקריאת התורה או להפך?

תשובה:

שלום וברכה

1. כשאין שם שירותים נחלקו בכך הפוסקים אם מותר להרהר בדברי תורה וקדושה , ראה שו"ת יביע אומר ח"ה סי' יא, ומפשטות דברי המשנה ברורה בסימן פד נראה לאסור. עניית אמן בכל מקרה אסורה.

2. ראה כאן מה שכתבנו להתיר בענין זה.

3. אין ענין לעמוד כל פסוקי דזמרה, בקריאת התורה כתב הרמ"א שירא שמים יעמוד.