הדלקת נרות שבת מימין לשמאל

שאלה:

שלום וברכה!
האם יש סדר להדלקת נרות שבת? דהיינו האם זה משנה אם מדליקים קודם את השמאלי ואח"כ את הימני או הפוך? כמו בנרות חנוכה..

תשובה:

שלום וברכה

בס' מקור חיים לבעל החוות יאיר בסוף סימן רסג כתב להדליק את הנר הימני תחילה משום שכל פינות שאתה פונה יהיו לימין. אמנם כבר העירו על דבריו ראה פסקי תשובות שם שבנר חנוכה משום טעם זה עצמו אנחנו מדליקים את השמאלי תחילה וממנו פונים לימין?  ונראה לענ"ד ליישב, שכיון שנר שבת מצותו בנר אחד בלבד, ומה שמדליקים שנים או יותר אינו מעיקר הדין אלא על פי סוד, ממילא דין פנייה לימין מתקיים בו באופן זה שכתב המקור חיים. בשונה מנר חנוכה ששם דין המהדרין הוא לא הידור בעלמא אלא אופן בקיום המצוה כמו שכבר האריכו בזה האחרונים.

בס' ילקוט יוסף סי' רסד נקט אף הוא להדליק את הנר הימני, ולא הביא את דברי המקור חיים, אלא כתב נימוק דומה, שכיון שעיקר המצוה בנר אחד, לא שייך לומר את החשש של אין מעבירין על המצוות שמחמתו יש שהצריכו להדליק בחנוכה את השמאלי תחילה.