תפילת תשלומין

שאלה:

צהריים טובים. קמתי לצערי בשעה מאוד מאוחרת. אם הבנתי נכון מניחים תפילין וקוראים את קריאת שמע ובתפילת מנחה מסיימים את תפילת עמידה ואז מתחילים אותה שוב. אמת בידי? (ואם כן כיצד להתנהל כשצריכים לענות לקדושה ולקרוא מודים דרבנן?) תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן באופן שזה היה אונס או אפילו שוגג אבל לא סתם רשלנות, יש תפילת תשלומין, להתפלל שמונה עשרה נוסף בתפילת מנחה, אפשר לומר אותו יחד עם החזן וכך ניתן לומר קדושה, כאשר אתה מגיע לשם יחד איתו. מודים דרבנן כמובן לא אומרים באמצע שמונה עשרה.

מקורות:

ראה סי' קח סעי' א.