פירות וירקות מהשוק

שאלה:

שלם וברכה.
ידוע שכל הפירות והירקות עוברים דרך "תנובה". ולכן בשוק בפ"ת אני יודע שבין אם אני קונה מסוחר יהודי לבין סוחר ערבי, צריך לעשר לחומרא.
בשנת השמיטה בעיקר וגם עכשיו, אני קונה מסוחר ערבי מכיוון שיש לו סחורה הכי טובה לדעתי, וגם מכיוון ובעיקר שהסחורה שלו היא בבעלות של ערבים כל השנים. רציתי לדעת:
1. האם צריך לעשר לחומרא מהירקות שלו.
2. אם אני קונה פירות כגון תפוזים וכדומה, שזה משטח יהודי, צריך לעשר לחומרא? יש קדושת שביעית?
3.איך אני יודע בדיוק כמה לחתוך מכל ירק וירק? לא מבין מה זה אחוז אחד!
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

צריך לעשר לחומרא גם מחנות של ערבי, סביר מאוד שהוא לא מביא תמיד הכל מערבים, צריך מיגוון בחנות…

אין לקנות פירות שמיטה בלי הכשר מהודר, כיון שלדעת הרבה פוסקים אין לאכול פירות שנעבדו באיסור בשנת השמיטה. ולכן יהודי שעבד בפרדס שלו בשנת השמיטה אנחנו לא קונים את פירותיו.

אחוז זה 1%… אם יש לי מאה תפוזים, אחד מהם הוא 1% [לא מדוייק בגלל הבדלי גודל, אבל בעיקרון.

אני אישית קונה הכל ברשתות המהודרות, יש חנויות מספיק טובות ולמה לי להכנס לספקות ושאלות…