כשרות תרופות שלא לחולי או פיקו"נ

שאלה:

מקובל כיום שכל תרופת מרשם אין עליה כלל כשרות. חלקם לא מיועדות כלל לחולי קשה וכד', אלא רק למניעת כאב, מניעת חולי קל וכד'
האם ראוי להחמיר לא לקחת תרופה בלי הכשר כל עוד אין חשש סכנה או חולי גדול?
מדוע מקילים בזה? והאם הקולא היא לכתחילה?

תשובה:

שלום וברכה

התרופות בדרך כלל אינן אמורות להכיל משהו שאינו כשר, וגם הכל שם עפר בעלמא ואינו ראוי למאכל אדם. יש בעיקר שאלה לגבי כשרות לפסח אבל לא מעבר לכך, ורוב התרופות גם כשרות לפסח. הבעיה היא בעיקר בויטמינים, שם קיימים חומרים מהחי הרבה פעמים, ולכן בזה חשוב להקפיד, בפרט ששם לא מדובר בחולי אלא בחיזוק הבריאות בלבד. תרופות עם טעם, סירופים טבליות מציצה ועוד, מצריכות הכשר, שם כבר מעורבים חומרי טעם שצריכים כשרות.