להשקיע בחברה שמלווה בריבית

שאלה:

ישנן קרנות בחברות הביטוח שכל עיסוקם הוא מתן הלוואות קטנות למשקי בית בארה"ב. והתשואה למשקיעים היא מגביית ריבית.
התורה אמרה לנכרי תשיך, ולאחיך לא תשיך.
האם מותר להשקיע בקרן, כאשר ההסתברות אומרת שמרבית הלווים הם גויים, למרות שייתכן שגם יהודים מחו"ל ישתמשו בקרן ללוות.
האם ניתן ללכת גם כאן אחר הרוב ?

תשובה:

שלום וברכה,

לא שייך כאן רוב כיון שודאי שהם ילוו גם ליהודים. אמנם מותר לך להשקיע בקרן הזו, מאחר ואתה משקיע קטן בקרן אין זה נחשב לשותפות בקרן אלא משקיע, ולכן לא אתה המלווה ליהודי אלא הקרן שבבעלות גויים מלווה ליהודים, ואתה משקיע בקרן שלהם – שותפות לרווח ולהפסד ולא שותף בחברה עצמה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה באתר תשובות רבות שהבאנו בשם הגר"פ פיננשטיין והגרי"ש אלישיב והגרש"ז שמותר להשקיע בחברות שיש בהם איסורים, משום שמשקיע קטן לא נחשב שותף. וכ"ש במקרה שלך שהקרן לא עושה איסור בהלוואות בריבית כיון שהקרן בבעלות של גויים.