כיבוד על השולחן בעשרה בטבת

שאלה:

אשתי מוסרת שיעור בבית לקבוצה בימי שלישי
בעז"ה בעשרה בטבת יהיה שיעור
חלק מהנשים לא צמות
האם מותר לשים כיבוד קל על השולחן?
תודה

תשובה:

חלילה… באופן עקרוני החיוב לצום הוא על גברים ונשים כאחד, אין כל הבדל. אם יש אשה שאינה צמה מסיבה הלכתית כזו או אחרת, הריון או הנקה, זה בסדר, אבל זו לא סיבה לאכול מיני מתיקה ובודאי אין מקום לתת אוכל בפרהסיה כזו כאילו אין כלום, זה יום אבל לעם ישראל ויום תענית, ואם יש מי שאינה צמה ללא נימוק הלכתי, בודאי אין כל מקום להגיש לה כיבוד.

כמובן שאם יש אשה בהריון שמבקשת לשתות משהו, יש לתת לה, אבל לא מגישים כיבוד בתורת אירוח.