יארצייט

שאלה:

בס"ד
שלום רב
ביום שישי הזה, יש יארצייט לסבא ז"ל. השנה ה 5 לפטירתו. האם יש חובה לעלות לקבר דווקא ביום שישי או שאפשר לדחות ליום ראשון ?
2. היכן יש להדליק נר נשמה? ומתי?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

מאוד חשוב לעלות ביארצייט עצמו במידת האפשר, כיון שהוא יום דין לנפטר ויש לו נחת רוח מכך, אמנם אם זה לא אפשרי, יום שישי קצר וצריך להתארגן לשבת בזמן, תקדימו למחר או תדחו ליום ראשון.

נר נשמה אפשא להדליק בבית מחר בשקיעת החמה שידלק במשך היארצייט.

מה שחשוב מאוד שיגידו קדיש בכל התפילות, וילמדו משניות לעילוי נשמתו ויתנו צדקה.

בשורות טובות.