תפילה בנץ ולצאת באמצע או במתינות אחרי העבודה?

שאלה:

אני יכול להתפלל כל יום בנץ החמה ומיד אחרי העמידה לצאת לעבודה מפסיד קדישים/קריאת התורה וכ'ו….ויש לי אפשרות להתפלל במניין בשעה 8 וחצי ולשמוע קריאת התורה ולהתפלל יותר בנחת מה עדיף?

תשובה:

שלום וברכה

אם האופציה היתה תפילה ביחידות, הייתי ממליץ לך ללכת למנין המאוחר [ולומר קודם ברכות השחר, ובלבד שלא מאחרים זמן קריאת שמע…], אבל כאשר מדובר בתפילה במנין ובנץ רק צריך לצאת אחרי שמונה עשרה, נראה לי שזה עדיף, ואחרי העבודה תשתדל ללכת להשלים מה שהחסרת.

כמובן שאם גם עד אחרי שמונה עשרה תתפלל בלחץ ותסתכל על השעון אם הכל עוד בסדר והכוונה תהיה מוטרדת, יש ללכת להתפלל אחרי העבודה.

מקורות:

ראה עוד כאן.