נשיקה למזוזה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב היקר!
1. לפעמים שאני יוצא מדלת הבית אני עם שקיות בשתיי הידיים האם מותר לנשק ישירות עם הפה את המזוזה ( להניח את השפתיים על המזוזה)?
2. האם שנכנסים או יוצאים מהבית כנסת או מהבית האם יש חיוב לנשק את המזוזה? ומי שלא נישק ולא הניח את היד על המזוזה האם עשה לא כהוגן?
תודה רבה כבוד הרב היקר!

תשובה:

מותר לנשק ישר עם הפה, אבל לא מומלץ מבחינת חיידקים, בפרט במקום ציבורי כמו בית כנסת.

אין חובה לנשק את המזוזה אבל זו הנהגה טובה. הרמ"א בהלכות מזוזה סימן רפה סעיף ב כתב:

יש אומרים, כשאדם יוצא מן הבית יניח ידו על המזוזה (מהרי"ל שם ומוכח בעבודת כוכבים דף י"א), ויאמר: ה' ישמר צאתי וכו' (במדרש). וכן כשיכנס אדם לבית, יניח ידו על המזוזה. ובברכי יוסף שם הביא גם את הענין של נישוק המזוזה.