תפילה עם דרדעי

שאלה:

במנין שאני משתתף בו מדי ישנו דרדעי (כופר בזוהר) קראתי הלכה שאסור לצרף דרדעי למניין .. שאלתי היא: אם יש 11 במניין מותר להתפלל כך או שבכל מקרה כל עוד הוא נוכח אסור להשתתף במניין הזה?

תשובה:

שלום וברכה

גם לדעת החוששים לצרפם למנין [הגר"ע יוסף היה מסופק בדבר, ובשם הגר"ח קנייבסקי ראיתי שאינם מצטרפים], ודאי אין פסול בכך שהם נמצאים בבית הכנסת, וככל שיש מנין של אנשים יראים ושלמים מותר להתפלל שם.

בשורות טובות.