תחנון בזמן קריאת התורה

שאלה:

שלום
1. כיצד לנהוג בשני וחמישי כאשר אני עדיין עומד בתחנון אבל הציבור כבר הגיע להוצאת ספר תורה
האם להפסיק לשמיעת הקריאה או להמשיך?
2. בנוסף, מצוי היום שרוב הציבור מגיעים בהודו/ברוך שאמר, האם אחרי התפילה צריך לכתחילה להשלים את את ה"עקידה" והקורבנות עד "הודו" או שאין צורך?

תודה
בשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה

יש להפסיק ולשמוע את הקריאה ואחר כך אתה יכול להמשיך.

כדאי להשלים את הקרבנות לאחר התפילה, ולהקפיד לפני התפילה לומר לפחות פרשת התמיד ואם אפשר אז גם קטורת עם אנא בכח. עקידה לא חייבים להשלים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם איזהו מקומן הנזכר בגאונים לא קודם לקטורת ואנא בכח?
    במחכ"ת, אני הייתי אומר שאיזהו מקומן וברייתא דר' ישמעאל קודמים. אגב, יתכן שהם קודמים אפילו לשירת הים.

  2. הסיבה שאמרתי כך, היא משום התוכן של הדברים, קטורת עם אנא בכח כל ענינה ומהותה הוא לעורר שם בן מ"ב שמעלה את התפילות, ולכן, נראה לי שיש ערך מוסף לומר זאת לפני התפילה, בנוסף לשיקולים ההלכתיים עצמם, אמירתה אחרי התפילה מחסרת ענן יסודי בטעם חיובה על פי סוד. ולכן עד כמה שהכל לא מעכב מבחינת הלכה העדפתי את זה. ביודעי ומכירי את הרב יהונתן אני מניח שהתשובה הזו שלי לא תתקבל על דעתך, אבל זה היה הרעיון שמאחורי התשובה.