שום מבושל שעבר עליו לילה / אבקת שום

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול בנוגע לשום מבושל שעבר עליו הלילה האם נאסר באכילה?
ומה בנוגע לאבקת שום? אשמח לפירוט.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לשום מבושל נחלקו הדעות אבל הכרעת הפוסקים לאסור [כמובן כאשר הוא אינו בתערובת], ראה שו"ת בית שלמה יו"ד סי' קפט שמיקל, וראה יביע אומר ח"ב יו"ד סי' ז שמביא מדברי פוסקים רבים לאסור, וראה ספר עובר אורח לאדר"ת סי' ד שעיקר הסכנה במבושל.

לגבי אבקת שום, אני מניח שכאשר זה בכשרות מהודרת הם כותשים יחד עם השום גם קצת קליפות, וזאת על פי מה שכתבו אחרונים [ראה הגהות יעב”ץ נדה יז א וערוך לנר שם] שכאשר נותנים מקליפות בתוך הבצל או השום מותר להלינם בלילה.