ישבה על מעיל של חברה וניזוק הפלאפון

שאלה:

שלום רב,
לפני מספר ימים ביתי התיישבה בטעות על סווטשירט של חברתה שבתוכו היה הפלאפון שלה. עקב כך נשבר המכשיר. חשוב לציין שביתי לא ידעה ששם מונח המכשיר לפני שישבה.
האם עליה לשאת באחריות על הרס המכשיר?

תשובה:

שלום וברכה,

מקובל שיש פלאפון בתוך מעיל, ולכן אדם שיושב על מעיל ושבר את הפלאפון לא מוגדר כאונס אלא כשוגג ואם שהזיק בשוגג חייב לשלם על הנזק. ולכן אם הבת שלך מעל גיל מצוות [גיל 12] היא חייבת לשלם על נזק הפלאפון.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שהזיק חייב לשלם גם אם הזיק בשוגג כמבואר בשו"ע סימן שעח ס"א. אם בעל הפלאפון הניח את הפלאפון במקום שלא מקובל והגיע אדם וישב פטור המזיק, כמבואר בשו"ע סימן תיב שאם הניח חבית באמצע הרחוב ואחר נתקל, פטור המזיק. ופלאפון בתוך מעיל והמעיל על הכסא לא מוגדר כדבר לא שכיח ולכן המזיק חייב לשלם.