דמי נסיעה מהמעסיק

שאלה:

שלום וברכה .
אני מקבל בונוס מהמעסיק שלי רכב כל חודש לא כולל תשלום על הדלק,
רציתי לדעת היות וזה בונוס האם המעסיק צריך לשלם גם דמי נסיעות או היות והוא מביא את הכלי לינסוע איתו זה נחשב דמי נסיעה (אע"פ שזה בונוס ולא כדי שנוכל להגיע לעבודה)
נ.ב. אני מסתדר עם הבוס ואנחנו לא הולכים ללכת על זה לדין תורה רק רצינו לברר מה החיוב מצד ההלכה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא דובר על דמי נסיעות והמעביד נתן לך רכב מסתבר שהוא פטור מדמי נסיעות, כיון שהרכב שהוא נותן גלום בתוכו גם דמי נסיעות. המעסיק נותן לך גם רכב להגיע לעבודה וגם את הרכב לצרכים אישיים. ולכן אתה לא יכול לתבוע מהמעסיק גם דמי נסיעות.

בהצלחה.