תשלום ועד בית לשכן שעדין לא גר אבל משפץ

שאלה:

בס"ד
אחד קנה דירה יד שניה בבנין ועדין לא נכנס לגור [עקב בוצוע שיפוצים בדירה שקנה] האם הוא צריך כבר לשלם דמי ועד בית?

תשובה:

שלום וברכה,

דייר שקיבל את הדירה ועדיין לא נכנס לגור בה חייב לשלם דמי ועד הבית כיון שהוא שותף בכל ההוצאות של הבניין. במקרה שהוא משפץ הוא ודאי חייב לשלם כיון שהוא משתמש בבניין [כניסת פועלים זה גם שימוש], ויתכן שצריך לשלם יותר אם גורם ללכלוך רב וגורם להוצאות נוספות.

בהצלחה.