פירות בשנה השמינית

שאלה:

שלום רב.
אני מבין שהפירות שמשווקים השנה גדלו בשנת תשפ"ב, ולכן הם קדושים בקדושת שביעית.
האם עליי להסיק מכאן, שכל הפירות עם הכשרי בד"צ, מיובאים מחו"ל?
תודה, יוסף

תשובה:

שלום וברכה,

יש גם פירות אוצר בית דין. בדרך כלל הם לא ישווקו ברשתות אלא יותר במכירות חלוקות שכונתיות, אבל צריך לשים לב למסומן בחנויות. וכמובן יש לקנות במקום בעל השגחה טובה אחרת זה יהיה פירות היתר מכירה וכדומה. או אפילו פירות שסתם נעבדו בשביעית. כמו כן גם ברשתות החרדיות יש פירות יבול נכרי שיש מנהגים שונים ביחס אליהם מבחינת קדושת שביעית כידוע.