נר חנוכה – להמתין לבעל שידליק?

שאלה:

היי כבוד הרב היום זה הנר השמיני של חנוכה והוא הנר הכי חשוב שיש , ובמקביל יש לי היום לימודי ערב , שאני צריכה לדעת מהבית בשעה 4 , ובעלי חוזר לבית בשעה 6 מהעבודה , מה אני צריכה לעשות ? להישאר בבית ולהדליק את הנר בשקיעה מלכתחילה או שבעלי יבוא ב 6 וידליק את הנר ? החשש שלי שאומרים שהנר השמיני יש לו סגולות רבות , וכרגע עוד לא זכינו לזרע קודש .. מה הרב ממליץ לי לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל בהלכה בין ימי החנוכה, יש שאלה כללית מה טוב ונכון לעשות כאשר הבעל בא מאוחר, והרחבנו בזה כמה פעמים, במקרה זה שהוא בא בשעה שש ולא מאוחר מאוד, וגם זה חשוב לשלום בית שלכם להדליק יחד, תמתיני לו ותדליקו יחד. אגב בכל מקרה זמן ההדלקה אינו בשעה ארבע אלא בחמש או ברבע לחמש תלוי במנהגים השונים.

בורא עולם ישלח לכם בנים ובנות צדיקים ובריאים!