כשרות אנשור

שאלה:

שלום,יש מוצר שנקרא אנשור,זה תזונה לחולים עם בעיות בעיכול,הוא בכשרות לאוכלי חלב נכרי,האם זה נחשב תרופה ואפשר לשתות?

תשובה:

שלום וברכה

מה שהתירו בתרופות לחולה שאין בו סכנה, זה בגלל שהיא אכילה שלא כדרך, בליעת דבר שאינו ראוי למאכל. שתיית אנשור זה אכילה כדרך לכל דבר וענין כך שזה לא קשור לנושא.

אלא שכאן יש לדעת שני פרטים:

ראשית, הנושא של חלב נכרי הוא מישני כאן כאשר מדובר בחולה וזקן שלא יכול לאכול משהו אחר, השאלה מה ההשגחה על המוצר באופן כללי.

שנית, אם אין מוצר חילופי טוב שישתה אותו ויועיל לו באותה מידה, ודאי מותר כיון שזה פיקוח נפש, זה מה שהוא יכול לאכול והוא חייב את החיזוק הזה. באופן זה מותר גם בלי הכשר וכל שכן כאשר יש השגחה שאינה מהודרת. אם יש מוצר בכשרות טובה והוא זהה, גם אם עולה עוד כמה שקלים, זה כדאי כמובן.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אולי כדאי לנסות מוצר של חברת "איזי-ליין".
    לחברת "איזי-ליין" קיים לפחות מוצר תזונה נוזלית 1,
    שהוא כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ העדה החרדית.
    חברת "איזי-ליין" משווקת את מוצריה [מזון רפואי, אוכל נוזלי, ותוספי תזונה]
    לבתי חולים שונים בארץ, בתי אבות רבים, קופות החולים, ולמגזר הפרטי.
    מוצרי חברת "איזי-ליין" מיוצרים בישראל.

  2. אם האנשור, היה מכיל לא רק אבקת חלב נוכרי, אלא גם [חלילה] איסור דאורייתא מוחלט [מבחינת הלכות כשרות המזון והשתיה.].
    למי שאין חלופה אחרת לתזונה [מלבד לצום עד שזכאי לקבל אינפוזיה. ויתכן שזה אסור משום שזה מסוכן.]
    גם אז היה מותר לשתות את האנשור? למרות שזאת אכילה/שתיה בדרך רגילה?
    אם זה [חלילה] היה מכיל איסור דאורייתא היה חובה/הידור לנסות להוסיף טעם רע לאנשור?
    תודה.