זכות על חניה

שאלה:

שלום הרב, אנחנו 4 בניינים שאין לאף דייר הצמדה (טאבו) על חניה, שמשותפת לארבעת הבניינים.
1. האם מי שאין לו רכב יכול לתת/להשכיר את זכות החניה שלו למישהו? והאם זה משנה אם כתוצאה מכך לחלק מהשכנים לא יהיה מקום לחנות או שלא משנה?
2.האם מי שמשכיר דירה ולשוכר אין רכב, יכול להמשיך לחנות בטענה שלשוכר אין רכב, או שכל הזכויות של המשכיר עוברות לשוכר ועל הצד שמי שגר בדירה יכול רק לחנות בעצמו ולא לתת/להשכיר אזי ממילא השוכר הוא זה שכרגע יכול לחנות בלבד במידה ויש לו רכב. תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה,

1. דייר לא יכול להשכיר את הרכוש המשותף, ולכן אם החניות לא מוצמדות לדירות פרטיות אלא רשומות כשטח משותף, אין אפשרות להשכיר את החניות לזרים. והזכות היא לחנות ולא לתת לשימושים אחרים ולא להשכיר לאחרים.

2. מסתבר שמשכיר את ביתו לשוכר ואין לשוכר רכב מותר למשכיר לחנות את הרכב שלו בחנייה המשותפת. ולמרות שהוא משכיר את הדירה הוא נחשב כדייר בבניין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם שאין לו בעלות בנכס אין לו שום זכות חנייה. וגם אם לקרוב משפחה שלו יש לו נכס בבניין אינו יכול להעביר את הזכות חנייה לאחרים כיון שהחנייה היא של כלל השכנים ולא בבעלות פרטית.