הידור בהדלקה – פתילה עבה או הדלקה לזמן ארוך יותר?

שאלה:

בהתחשב שבימינו נמצאים אנשים ברה"ר עד שעות מאוחרות..
מה יותר מהודר… להדליק עם פתילה עבה שיתכבה אחרי כ3 שעות…או לחילופין, פתילה דקה שיידלק הרבה יותר שעות

תשובה:

שלום וברכה

אם בפתילה דקה האור אינו נאה כל כך מסתבר שעדיף פתילה עבה, כך בזמן עיקר חיובה ידלק הנר יפה. בפרט ששלוש שעות זה בהחלט זמן ראוי. יש דיון בין פוסקי זמנינו מהו שיעור שתכלה רגל מן השוק בזמנינו, ויש אומרים שהיא שעת סגירת החנויות, שזה בערך בשעה 8:00 בערב. כך הוא הגר"מ שטרנבוך. ידוע אמנם שהרב מבריסק היה מדליק עד לאחר תום הצגה שניה בקולנוע אדיסון שהיה סמוך לביתו בחצות הלילה, אבל זו חומרא בעלמא ולא מן הדין.