תוספות בברכת המזון בסעודה שלישית הנמשכת למוצאי שבת

שאלה:

שבוע טוב.
1. מי שאכל סעודה שלישית מוסיף "הרחמן הוא ינחילנו עולם שכולו שבת"?
2. מוסיפים בערבית וברכת המזון יעלה ויבוא למרות שיצאה השבת ונגמר היום?
3. מי שכנראה הוסיף תוספת לחג לא נכון חוזר ומברך?

תשובה:

שלום וברכה

1. בהחלט, הולכים בזה אחר עיקר הסעודה, כמבואר בסימן קפח סעיף י. הנדון הרחב בזה שם הוא כאשר יש סתירה בין הימים, למשל כאשר במוצאי שבת מתחיל ראש חודש, שבאופן זה ראוי לסיים את אכילת הפת לפני השקיעה כדי שלא להכנס לנדון הזה ולמחלוקות הפוסקים בענין.

2. כאמור כן. ואגב שאלה זו אינה רלוונטית היום [לגבי יעלה ויבוא, כי גם ביום ראשון ראש חודש].

3. אם אמר יעלה ויבוא לא נכון חוזר ומברך, כמבואר במשנה ברורה בסוף סימן קח.