רכישת צמחי בית בשמינית ממשתלות חשודות

שאלה:

מכובדיי,
ישנה אי-בהירות בנוגע לרכישת צמחי בית ממשתלות/חממות שקיים חשד לגבי שמירתן שביעית :
רצוני לדעת דעת תורתכם, אם הולכים בנושא זה אחר חזקה (עציצים מגודל מסויים או אחרי מועד מסויים בשנה כמו שקיים זמן ביעור) או אחרי זמן בו _ודאי_צמח מזן מסויים היה יכול להישתל ולהגיע לגודלו (דבר המשתנה מזן לזן).

כט"ס

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה הייתי מציע לפנות לבית המדרש לחקר החקלאות על פי הלכה אמונת אי"ש של הרב אפרתי, הם מתמחים בענין זה ונותנים הכשר למשתלות בענין זה ויש להם גנים יראי שמים הבקיאים בכל הזנים השונים. בהצלחה.