מליחת בשר אינסטנט / בשר מכשרות רגילה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני חוזרת בתשובה ברוך ה', וסבתא שלי לא דתייה, והיא רצתה לעשות לי קציצות בשר עם אורז והיא בדר"כ קונה בשר שהוא רגיל , אין על הקופסא כשרות אבל הסופר עצמו כשר. אז היא קנתה בשר טחון והיא בדר"כ שמה את זה בסיר בתוך הרוטב בלי שום תהליך הכשרה לפני כן. אז כשהיא באה לשים בסיר את הבשר אני מהר כתבתי באינטרנט איך עושים הכשרה ואמרתי לה שתשים את זה במים רותחים עם מלח והיא שמה כמה דקות עד שהבשר נהיה בהיר והוציאה ואחר כך שטפנו את זה בלי כלי פשוט שמנו מים קרים מעל הצלחת קציצות ושטפנו מהר והיא שמה בסיר עם הרוטב. האם מותר לאכול את הקציצות? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

האמת שהפעולה שעשיתן אינה מועילה כלום. אבל חשוב להסביר שיש כאן שני נושאים שלא קשורים: את שואלת לגבי בעיית המליחה שהיא יחסית פשוטה יותר, וניתן להניח שגם בשר בכשרות רגילה נמלח כהלכה, כך שאין נושא של מליחה כרגע, יש בעיה מהותית יותר האם כדאי לסמוך על הכשרות הזו לגבי עצם השחיטה ובדיקת הטריפות וכדומה, ואני מבין ממך שאת נמנעת מלאכול כשרות רגילה וזה מצויין, אבל לזה לא יעזור למלוח את הבשר, גם אם היית עושה זאת בצורה הנכונה [הצורה שעשית אין לה משמעות ותועלת הלכתית]. הכי טוב פשוט לקנות לסבתא בשר טחון בכשרות טובה ואז להכין איתה ביחד בכלי כשר את הקציצות לשמחה ולששון.

חנוכה שמח ובהצלה רבה מאוד בדרכך הנפלאה!

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סתם דרך אגב אנצל ברשותכם את הבמה להתייחס לשני נקודות הלכתיות שצצו לי מקריאת השאלה.
    1) האם ניתן להכשיר בשר טחון?
    2) האם ניתן להכשיר בשר מבושל?