שעטנז בבגדים

שאלה:

שלום
עד היום לא ידעתי שצריך לבדוק בבגדים עם יש חשש שעטנז כי הנחתי שזה לא מצוי
בכל אופן הבנתי שלא כך הדבר
האם עלי לשלוח את כל בגדי למעבדה? אני אישה, צעירה ומדובר בכמויות של בגדים…
בנוסף יש לי טישרטים שהורדתי את התווית שלהם, עם כפתורים האם יש בהם חשש ??
מה עלי לעשות כיצד עלי להתמודד מעתה? קראתי באתר שלכם במה יש לחשוש.. והבנתי שזה בעיקר במעילים ובלייזרים
האם עלי לשלוח את כל המעילים שלי לבדיקה?
אשמח לעזרה תודה

תשובה:

אם מדובר במעילי צמר יש בהחלט סיבה לחשש, תנסי לנתח איזה סוג בגדים יש לך ולבדוק במה יש חשש ואז לשאול, ברוב הבגדים היום אכן אין חשש.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. אני מבינה
    מה בנוגע למגפים שלבשתי עד היום, ואין עליהם תוית? האם יש צורך גם לבדוק? הן לא מאוד יקרות והחלק שבפנים מורכב מבד ובחוץ עור. (כנראה יש תפר פשוט אם אני לא טועה, כמו בכל נעל)
    סליחה על השאלות תודה

  2. תודה.
    עוד שאלה בבקשה
    1. מה לגבי חולצת פוטר שעשויה מכותנה ולייקרה
    אבל יש עליה כיתוב פרוותי (חולצה יחסית זולה)
    האם יש לחשוש לגבי הפרווה?
    2. חולצה מכופתרת מבד סינטטי – עם רקמה תפורה עליה האם יש חשש?
    3. חולצות גינס, וסט גינס? יש חשש?
    תודה רבה.

  3. עוד דבר בבקשה.
    יצרתי קשר עם עמותת משמרת הבגד ונתנו לי מספר טלפון של משפחה בזכרון שאוספת בגדים, המשפחה נתנו לי מספר של רב שמבין בשעטנז והוא הדריך אותי טלפונית מה לעשות.
    הם אמרו שהוא רב גדול ומבין, השם של הרב אכן של רב מוכר בענייני שעטנז אך האם אוכל לסמוך שזה באמת הוא שדיבר איתי בטלפון?
    סליחה על כל השאלות