שני נקבים לחוטי הציצית

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה. ראיתי שבקהילות אשכנז וחב"ד נוהגים לעשות בכנף הציצית שני חורים. והספרדים נוהגים לעשות חור אחד.
השאלה האם ספרדי יוצא ידי חובה בטלית גדול של אשכנזים שיש בכנף שני חורים? ומה הדין לגבי טלית קטן?
תודה רבה.

תשובה:

בשני האופנים יוצאים ידי חובה אולם ראוי לכל אחד לעשות כפי מנהג בני עדתו.

מקורות:

על עצם המנהגים השונים ומקורותיהם, ראה בית יוסף וב"ח בסי' יא, משנה ברורה שם ס"ק לט, ברכי יוסף שם ס"ק ה, וכף החיים ס"ק כד. וראה בן איש חי פ' נח שמה שהאר"י נהג כך בצעירותו הוא משום שגדל בין אשכנזים אבל האמת למנהג הספרדים לעשות נקב אחד לכתחילה.