נרות חנוכה בבית המארחים

שאלה:

שלום וברכה,
אי"ה מחר אנו נוסעים להתארח אצל ההורים של בעלי.
אנו אמורים להגיע לשם בשעות הערב המוקדמות ונשארים שם עד מוצ"ש.
רצנו לדעת מה הדין לגביי הדלקת נרות?
האם בנוסף לחנוכיה שחמי מדליק עלינו להדליק חנוכיה נוספת?
ובמידה וכן: א. האם מדליקים בברכה?
ב. האם מותר להדליק בסמוך לחנוכיה שכבר ברכו עליה?
ג. האם במוצ"ש עלינו להדליק לפני הנסיעה? או שעלינו להדליק גם בבית כאשר נחזור?
(אם רלוונטי…. אנו גרים בירושלים וחמי וחמותי בצפון, בנוסף המשפחה של בעלי אינם שומרים מצוות אלא מדליקים מתוך מסורת…)
בתודה מראש והמשך חנוכה שמח!

תשובה:

שלום וברכה

נתחיל עם מחר, יש להקפיד להגיע להורים בזמן הראוי להדלקת נרות, בצאת הכוכבים, או לחילופין, להדליק בבית בזמן ורק אז לצאת מהבית. במידה וזה לא אפשרי, כאשר תגיעו להורים תדליקו נרות, אין בעיה ששתי החנוכיות סמוכות.

ביום שישי אתם יוצאים ידי חובה בהדלקת בעל הבית, אבל יש להשתתף עמו בפרוטה בדמי השמן.

במוצאי שבת, כיון שאתם גרים רחוק, ועד שתגיעו הביתה כבר יהיה מאוחר, תשתפו בהדלקה שם בבית ההורים ותאכלו שם סעודת מלווה מלכה וכדומה במוצאי שבת, כך נחשב שהמקום הזה הוא עדיין מקום הקביעות שלכם ויצאת ידי חובה בהדלקה שם. אם תרצו להדליק שוב בלי ברכה בביתכם מאוחר בלילה זה אפשרי אבל לא מחוייב.

כמובן תשובתי מתייחסת לספרדים שנוהגים שרק בעל הבית מדליק, לבני אשכנז אין שאלה, האורח מדליק בבית המארחים.

חנוכה שמח.