הדלקת נרות חנוכה על ידי שני אנשים

שאלה:

שלום! למי שנוהג כמנהג בני ע"מ ורק מדליקין חנוכייה אחת, האם יש אפשרות לחלק הדלקת הנרות עם בני הבית, הבעל הבית ידליק שתי נרות, ויתן לבנו להדליק נר השלישי?

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה פסול אבל גם אין בזה טעם… נרות ההידור הם חלק ממעשה המצוה ואין טעם לחלק מעשה מצוה אחד לשני אנשים אלא רק בשעת הדחק גמור כמו בתקיעת שופר, שהבעל תוקע הראשון אינו מצליח להמשיך וכדומה.

חנוכה שמח.