אורח שמגיע מאוחר וכבר הדליק המארח נרות חנוכה

שאלה:

בן נשוי ספרדי שמגיע עם אשתו להוריו להתארח ולישון מאוחר בלילה, ולא הדליק בביתו נר חנוכה, והוריו כבר הדליקו נרות בביתם. כיצד יקיימו את מצוות הדלקת הנרות בבית?
להשתתף בפרוטה כבר לא רלוונטי כי ההורים כבר הדליקו בטרם השתתף בפרוטה איתם.

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד שלא הגיע לבית הוריו וקבע דירתו שם הוא אינו נחשב כחלק מאנשי הבית. לכן באופן כזה שבזמן ההדלקה הוא עדיין בביתו עליו להדליק שם. ובכל מקרה עליו כבר להיות קבוע באחד משני המקומות בזמן ההדלקה, או בביתו או בבית הוריו.

במקרה שהיה פקק בלתי צפוי ופשוט לא הצליח להגיע, כשיגיע לבית הוריו ידליק שם בברכה בעצמו.

חנוכה שמח.