חנוכה ברכת שהחיינו

שאלה:

שלום הרב!
אבי קיבל אירוע מוחי וכרגע בבית החולים ויוצא ידי חובת ההדלקה בביתו על ידי ילדו וגם בבית החולים הקשיב לברכה
בעזרת ה כשיגיע הביתה וידליק האם מברך שהחיינו
או בגלל שיצא ידי חובת ההדלקה בביתו אז לא אומר שהחיינו?
תודה רבה וחנוכה שמח!

תשובה:

כיון שכבר יצא ידי חובה וגם שמע את הברכות בבית החולים, אינו מברך שהחיינו.

רפואה שלמה וחיים טובים ארוכים ובריאים!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה מכבוד תורתו, לדעת בני ספרד ובפרט לדעת הגר"ע ודאי שמברך שהחיינו, שעבורו זו הדלקה ראשונה.
    ברכת שהחיינו היא על השמחה בהדלקת הנרות, ולכן גם אדם שהיה מחוץ לביתו ולא הדליק בכלל כל ה-7 לילות, ומגיע בלילה השמיני לביתו ועבורו זו הדלקה ראשונה, יברך שהחיינו שמחה ובטוב לבב..
    ראה חזו"ע הלכות חנוכה, וגם בילקו"י.

  2. אכן כוונתי למי שלא קיים את המצווה במקום בו שהה,
    גם אם הדליקו עליו בביתו כשהוא היה בבית חולים, נחשב לו שקיים את המצווה ע"י בני ביתו, אבל עד כמה ששהה בבית חולים ולא ראה הדלקת נרות (בשאלה מודגש ששמע את הברכה, מנין לנו שראה), כשחוזר לביתו ומדליק את הנרות בפעם הראשונה לאותה השנה, ודאי שעליו לברך שהחיינו.

  3. הסיבה שמברך היא בגלל שחלק מרכזי בברכה הוא על עיצומו של יום ולא רק על ההדלקה וכאן שמע את הברכה והתכוון לצאת בה ידי חובה.