הפרת בעל

שאלה:

בני הרגיז אותי בערב שישי ולא קם לקידוש ואני שבעתי שאם לא יקום אני לא ייתן לו ללכת לעבודה ולא יקח אותו לניתוח שהוא צריך לעשות ולא אתן לו לצאת עם חברים ועוד..בסוף הוא נרדם ולא קם לקידוש ואני מתחרטת על כל השבועות בני התנצל וביקש סליחה שאלתי אברך מה עליי לעשות אמר שבעלי יכול להתיר לי את השבועה האם זה נכון מה עליי לעשות? תודה כבוד הרב

תשובה:

זה לא נכון, ראשית משום שהלכה זו היא רק כאשר הבעל מפר את הנדר באותו היום שהוא שמע עליו, שנית בגלל שזה נאמר רק על נדר שנוגע לדברים שבינו לבינה או שיש בהם עינוי לאשה [כמו שנדרה לא להתרחץ וכדומה] כאן זה נדר ביחס לבן. ביחס לנדר שלך צריך לעשות התרת נדרים בפני שלושה, תפני לרב בית הכנסת המקומי שיסייע לך.

[מה שאמרת שלא תתני לא לצאת לעבודה או עם חברים אינו חל, כי הוא לא צריך לבקש את רשותך לכך, אבל לגבי לסייע לו ללכת לניתוח זה צריך התרה, ואם אין התרה, בעלך יקח אותו או שילך בעצמו].

להבא לעולם לא עושים שטות כזו! לא נודרים, זה לא משחק!