הדלקה במנין חצר

שאלה:

בס"ד
יש לי שכן שיש לו מנין קבוע לתפילות מנחה וערבית בחצר ביתו (החצר פתוחה ללא גג אך יש מחיצות). הוא לא הקדיש את החצר רק לתפילות אלא עושה בחצר גם תשמישים שונים. ויצויין שהחצר היא מעבר לתוך ביתו. האם צריך להדליק נרות חנוכה בברכה ? והאם הברכה שמברכים בחצר פוטרת את הבית ? והאם יכול לכוון לא לצאת ידי חובה וידליק שוב לאחר שהמניין יתפזר ?

תשובה:

שלום וברכה

אין לחצר שלו דין בית כנסת ואין להדליק שם נרות חנוכה מדין בית כנסת, אבל ככל שהיא משמשת אותו לשימושי הדירה כמו חצרות פרטיות סגורות בזמנינו, מקום ההדלקה שלו מצד הבית – הוא בפתח החצר.

חנוכה שמח.