משכיר בית שלא שייך לו לפי הלכה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

מישהו שיהיה ריב עם אחד ממשפחה והלך לערכאות של גוים ולא לבית דין יודע 100% שאסור ללכת לערכאות, שהוא למד בישיבה כולל ברמה ואע"פ כן הלך והצליח לקבל מה שעל פי דין תורה לא מגיע לו.

וכאשר שוכר לבריות לא מגיד שפסקו נגדו רבים אלא אומר רק אמרי שחתמו את החוזה שהוא היה בדיון בערכאות ושאינם צריכים לדאוג שהוא ניצח בזה והבית שלו.

ואחרי שכבר משפחה עברו וגרים בבית מגלים להם מה שהיה עם פסק דין ורבנים מאמתים הדבר אכן לא שלו ושאסור לשכור ממנו .

וכך ממשיך האיש.

זה עולה , ומה האסורים שעובר על מעשה כזה?

גהבת דעת, סרב לפסק בית דין, גזלה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שאותו אחד שפנה לערכאות וקיבל דירה שלפי הלכה אין לו זכות בה, עבר על איסור גזל שהוציא דירה שלא שייכת לו. וגם עבר על איסור של מרים יד בתורה כאשר פנה לערכאות.

השוכרים ששכרו את הדירה ויודעים היטב שהדירה לא שייכת למשכיר אלא לבעלים האחרים לא יכולים לשלם דמי שכירות למשכיר אלא לבעל הדירה האמתי. ולכן כדאי להם לנסות לברוח מהדירה כדי שלפי הלכה לא יחויבו דמי שכירות כפולים. או שיניחו את דמי השכירות ביד שליש עד לבירור העניין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שסג סעיף י גבי ראובן שהשכיר את הדירה ונמצאת הדירה של שמעון שיש אופנים שחייב השוכר לשלם לשמעון שכירות.