זמן המסוגל והשגחה פרטית

שאלה:

שלום , בסוכות האחרון זכיתי והרגשתי שהייתה לי סיעתא דשמיא מיוחדת בתחום מסויים בחיי.
כלומר מעבר לשמחת בחג הכללית של כל עם ישראלי, הרגשתי גם השגחה פרטית. דבר זה גרם לי לשאול :מה הקשר בין חג שנצטוו בו כל עם ישראל, ומועד של שמחה, להשגחה הפרטית של כל יהודי?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אכן זמנים של שמחה הם כולם רחמים, ומועדי ישראל הם זמן של הארת פנים, בפרט חג הסוכות שבו כל ענינו אהבת ה' והכפרה על חטא העגל, זה נכון לגבי הכלל ונכון לגבי הפרט. מלבד זאת יש לזכור שהשגחת ה' מלווה אותנו תמיד, ואם נפקח עיניים נמצא תמיד את בורא עולם לצידנו.

שנדע רק טוב ונזכה לגאולה שלמה.